Ingredienser
fett och mjöl till formarna
3 msk smör
80g mörk choklad
2 dl mjöl
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakaopuver
2 tsk bakpulver
½ tsk bikabonat
en nypa salt
2 ägg
1 ½ dl mjölk
Tillagning
- Sätt ugnen på 180°. Smörj och mjöla fördjupningarna i en muffinsplåt. Smält smöret i en liten kastrull på svag värme. Hacka chokladen smått.
- Rör ihåp mjölet med sockret, vaniljsockret, kakao, bakpulver, birkbonat och salt i en skål. Rör ihop äggen med mölken i en annan skål.
- Häll äggmassan i mjölblandningen, rör ihop till en jämn smet. Vänd ner chokladen.
- Fyll fördjupningarna och grädda i ca. 20-25 min.
Tips!
För att få det extra gott kan man hälla chokladglasyr över. Smält vilken sorts choklad och häll över muffinsarna. Låt sedan stelna.
Åhhh va gott det låteer :)
SvaraRaderaoch på fredag; JA DÅ TRÄFFAS VI, I MISS YOU"""""!!!!!
MI <3 TA
Ååh, nu blir jag suktad ;-) <3
SvaraRaderavad gott det lät, kanske ska prova receptet nån gång :)
SvaraRaderaom du *vill* så kan du rösta på mig som veckans blogg här: http://emmagustaafsson.blogg.se/2009/march/veckans-blogg.html
Tack så mkt! :)
SvaraRaderaI love chokladmuffins! ;)